owncloud

ownCloudin virittelyä

Submitted by Tha-Fox on 2013-04-04

Jotta omasta pilvestä olisi jotain iloa, sen pitäisi toimia useammalla laitteella. Niinpä privaattipilven pystytyksen jälkeen looginen jatkumo oli client-ohjelmien asentaminen laitteisiin. Aluksi asennettiin läppäreille clientit ja nämä näyttivät toimivan oikein hyvin. Yhden koneen löysä akku aiheuttaa satunnaisia äkkipysähdyksiä ja tällöin joutuu poistamaan client-ohjelman tekemän lukon, ennen kuin se suostuu lähtemään käyntiin. Isoimmat tiedostot, joita olen koettanut synkata tuolla, ovat olleen muutaman gigatavun luokkaa ja ihan ok ovat siirtyneet.

Tagit

ownCloudin asennus

Submitted by Tha-Fox on 2013-03-21

ownCloudin asennus on erittäin yksinkertaista Arch Linuxissa. Paketin voi asentaa AURista. Jotta asiaa saatiin vähän monimutkaistettua, halusin käyttää alustana PostgreSQL:ää ja Nginx:ää. Tällä saatiin varmistettua se, etteivät valmiit ohjeet vahingossakaan sopisi yksi yhteen ympäristööni.

Paketin asennuksen yhteydessä saatiin seuraavat ohjeet.

ownCloudin alustan asennus

Submitted by Tha-Fox on 2013-02-23

Viime aikojen uutiset erilaisista tietovuodoista pilvipalveluissa ovat johtaneet siihen, että päätin siirtää ainakin arkaluonteisimpia datojani pois pilvestä omaan huomaani. Koska nykyaikana pitäisi kuitenkin aina päästä tiedostoihin käsiksi, tuntui luontevimmalta ratkaisulta laittaa ne johonkin palvelimelle. Tätä suunnittelessani törmäsin ownCloudiin ja se vastasi tarpeisiini hyvin, koska sille löytyy clientit Linuxille, Windowsille ja Androidille (toki monille muillekin, mutta näillä eniten merkitystä itselleni).

Tagit