arch linux

ownCloudin asennus

Submitted by Tha-Fox on 2013-03-21

ownCloudin asennus on erittäin yksinkertaista Arch Linuxissa. Paketin voi asentaa AURista. Jotta asiaa saatiin vähän monimutkaistettua, halusin käyttää alustana PostgreSQL:ää ja Nginx:ää. Tällä saatiin varmistettua se, etteivät valmiit ohjeet vahingossakaan sopisi yksi yhteen ympäristööni.

Paketin asennuksen yhteydessä saatiin seuraavat ohjeet.

Arch Linux + Raid1 + Syslinux

Submitted by Tha-Fox on 2012-07-22

Onnistuin jälleen kerran sotkemaan Arch Linuxini päivittelemällä varomattomasti. Tällä kertaa sain koneen käynnistymättömään kuntoon päivittämällä paketteja, jolloin koukut (HOOKS) muuttuivat sen verran, ettei järjestelmä löydä enää RAID-pakkojani, eikä LVM-osiota. Opinpahan tästä sen verran, että lisäsin Archin sivujen uutisosion RSS-syötteisiini, jotta vahinko ei pääse uusiutumaan.

Tagit

Arch Linux + Raid1 + LVM + Syslinux

Submitted by Tha-Fox on 2012-06-05

Yritin aiemmin rakentaa Gentoosta itselleni palvelinta, mutta homma jäi silloin kesken, kun en saanut kokonaisuutta käynnistymään. Gentoon foorumeilla apua kysellessä minulle tarjottiin yhdeksi vaihtoehdoksi Syslinuxin käyttöä, mutta hylkäsin sen silloin, koska ajattelin sen vain lisäävän yhden liikkuvan (ja minulle ennestään tuntemattoman) osan muutenkin huteraan rakennelmaan. Ajat kuitenkin muuttuvat...

Tagit

Arch Linux, Eclipse ja Android - ei hyvä yhdistelmä

Submitted by Tha-Fox on 2011-03-12

Jos joku muu saa päähänsä rakentaa Android-ohjelmointiympäristöä Archin päälle, kannattaa ottaa huomioon, ettei Androidin plugin Eclipselle tue uusinta versiota. Tämä aiheuttaa Archissa mielenkiintoisia ongelmia, koska kyseessä on kuitenkin taajaan päivittyvä distro, joka käyttää tuoretta softaa.